“Huisartsgeneeskundige   spoedzorg, overdag en in   avond, nacht en weekend.”

Psychiatrische zorg

ANW Zorg Nederland biedt de mogelijkheid om eerste lijns zorg in psychiatrische klinieken te verzorgen; op medische diensten wordt de psychiatrische patiënt tijdens het verblijf in de inrichting door de huisarts gezien voor de somatische problemen.
De invulling van deze huisartsgeneeskundige taak komt toenemend onder druk te staan; vertrekkende huisartsen worden niet opgevolgd.

Model I: telefonische consultatie

Onze huisartsen kunnen de achterwachtfunctie in Avond-Nacht en Weekenddiensten verzorgen voor psychiatrische klinieken: de artsen in opleiding binnen de psychiatrie kunnen tijdens hun diensten onze huisarts consulteren over somatische problemen.
Een efficiënte manier om de spoedzorg in Avond-Nacht en Weekend vorm te geven.

Model II: Bedside consultatie

Indien de telefonische consultatie niet toerijkend is kan de de hulpvragende arts ook vragen of de huisarts ter plekke mee wil kijken; onze huisarts bezoekt de patiënt en tracht samen de arts van de kliniek het probleem op te lossen.

Model III: verzorgen van de huisartsenspreekuren in de kliniek

Onze huisartsen met ruime werkervaring met deze patientengroepen kunnen aanvullende kwaliteit leveren in de zorg voor de psychiatrische patiënt.

Model IV: leveren van de totale somatische zorg in de kliniek

– spreekuren door de huisarts en 24-uurs bereikbaar-en beschikbaarheid
– ondersteuning van de huisarts door verpleegkundigen en nurse practitioner